torstai 11. elokuuta 2016

VARASTONHOITAJAN KOULUTUS ALKOI

Kuten edellisessä postauksessa kerroin keskiviikkona 10.08.2016 alkoi ammatillinen koulutus. Minun kohdallani se on logistiikan perustutkinto, varastonhoitajaksi. Kävin viime keväänä samaa alaa, mutta suuren ahdistuksen vuoksi jäin niin paljon jälkeen, että päätimme että aloitan syksyllä uuden alkavan ryhmän mukana samat opinnot. Ja niin aloitinkin. Pari ensimmäistä koulupäivää on mennyt tutustuessa kouluun ja sen käytäntöihin ja sääntöihin. Myös hieman alaan tutustuen. Saimme tänään nähdä lukujärjestyksemme ja meidän ryhmällä ensimmäiseen jaksoon kuuluu niin ytö- aineita kuin ammatillisiakin.

LUKUJÄRJESTYS:

Maanantai

8.15-10              10-12              12-14
Opiskelutaidot   Matematiikka  Englanti

Tiistai

10-12                  12-14              14-16
Enganti               Työkyvyn       Mediataidot
                            ylläpitäminen

Keskiviikko

8.15-12
Trukinkuljettaja tehtävät

Torstai

8.15-15
Tavaran keräily ja lähetys

Perjantai

8.15-15
Tavaran keräily ja lähetys




Ja vielä varastonhoitajan koulutuksesta:
"Varastonhoitajan työnkuva määräytyy varaston mukaan. Suurissa varastoissa varastonhoitaja johtaa toimintaa, pienemmissä työhön kuuluu myös tavaran käsittelyä. Tehtäviin kuuluu tyypillisesti tavaran vastaanottoa, keräilyä ja lähettämistä sekä varastokirjanpitoa. Työpaikkoja on mm. kaupan alan, teollisuusyritysten ja kuljetusliikkeiden varastoissa. Ammatissa tarvitaan logistiikan perusasioiden tuntemusta sekä organisointitaitoa, itsenäistä työskentelyotetta ja yhteistyötaitoja.Varastonhoitaja työskentelee esimerkiksi tehtaan, tukkukaupan tai suuren autokorjaamon varastossa. Varaston luonne ja koko vaikuttavat työnkuvaan. Suurissa varastoissa varastonhoitaja johtaa varaston toimintaa, pienemmissä hän osallistuu itsekin tavaran käsittelyyn.Tavaraa käsitellään sekä käsin että koneellisesti esimerkiksi trukeilla ja automaattisilla laitteilla. Varaston asiakirjat ja varastokirjanpito tehdään tietotekniikkaa käyttäen. Nykyaikaiset varastotietojärjestelmät näyttävät varastosaldon ja jopa muistuttavat tavaroiden lisätilauksen tarpeesta. Varastonhoitajalla voi olla alaisinaan varastotyöntekijöitä, jotka siirtävät tavaroita hyllyille ja lattiapaikoille sekä keräävät, kuormaavat ja luovuttavat tavaroita.
Työ on yleensä päivätyötä, mutta joissakin suurimmissa teollisuuslaitoksissa ja tukkukaupan varastoissa saatetaan tehdä myös 2-vuorotyötä.
Varastonhoitajan ja varastotyöntekijän ammattikuvat voivat olla hyvinkin lähellä toisiaan, jolloin ero perustuu lähinnä varastonhoidolliseen vastuuseen. Ammatissa on tunnettava tavaran varastointiin, kuljetuksiin, varastotalouteen ja kierrätykseen liittyvät perusasiat.
Varastonhoitajan työssä tarvitaan organisointitaitoa, huolellisuutta ja vastuullisuutta.
Tehtävien hoito edellyttää sekä itsenäistä työskentelyotetta että yhteistyötaitoja ja joustavuutta.
Selkeä itsensä ilmaisemisen taito on tarpeen varastotyöntekijöiden opastamisessa ja neuvomisessa.
Varastonhoitajan on varsinkin pienemmissä varastoissa osattava itsekin käyttää ja huoltaa työkoneita.
Varaston tietojärjestelmiä on osattava käyttää.
Stressiä voivat aiheuttaa varastotoimitusten tiukat aikataulut sekä ennalta arvaamattomat häiriöt esimerkiksi tuotantolaitoksen tarvitseman materiaalin loppuessa kesken."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti